Maistinių medžiagų

Maistingosios medžiagos – tai maiste esančios medžiagos, būtinos tinkamam organizmo funkcionavimui. Jie suteikia energijos, formuoja ir atkuria audinius bei reguliuoja kūno procesus.

Nutrients

Maistingosios medžiagos yra medžiagos, kurios būtinos tinkamai organizmo veiklai. Jie suteikia energijos, formuoja ir atkuria audinius bei reguliuoja kūno procesus. Maistingąsias medžiagas galima suskirstyti į dvi pagrindines kategorijas: makromaistinės medžiagos ir mikromaistinės medžiagos.

Makromaistinės medžiagos yra maistinės medžiagos, kurių organizmui reikia dideliais kiekiais. Tai apima angliavandenius, baltymus ir riebalus. Angliavandeniai suteikia kūnui energijos ir randami tokiuose maisto produktuose kaip grūdai, vaisiai ir daržovės. Baltymai yra būtini audiniams kurti ir atkurti, jų yra tokiuose maisto produktuose kaip mėsa, žuvis, kiaušiniai ir pieno produktai. Riebalai suteikia energijos ir padeda organizmui pasisavinti tam tikrus vitaminus ir mineralus. Jų yra tokiuose maisto produktuose kaip riešutai, sėklos ir aliejai.

Mikromaistinės medžiagos yra maistinės medžiagos, kurių reikia organizmui nedideliais kiekiais. Tai apima vitaminus ir mineralas. Vitaminai yra būtini, kad organizmas tinkamai veiktų, ir jų yra maisto produktuose, pavyzdžiui, vaisiuose, daržovėse ir pieno produktuose. Mineralai yra būtini, kad organizmas tinkamai veiktų, ir jų yra tokiuose maisto produktuose kaip mėsa, žuvis ir grūdai.

Maistingosios medžiagos a> yra būtini norint tinkamai funkcionuoti ir palaikyti gerą sveikatą. Subalansuota mityba, apimanti įvairius maisto produktus iš kiekvienos maisto produktų grupės, yra geriausias būdas užtikrinti, kad organizmas gautų visas jam reikalingas maistingąsias medžiagas. Įvairus maistas taip pat padeda užtikrinti, kad organizmas gautų reikiamą kiekvienos maistinės medžiagos kiekį.