Restoranas – tai verslas, kuris klientams už pinigus tiekia paruoštą maistą ir gėrimus. Restoranai paprastai yra viešose vietose, pavyzdžiui, mieste, miestelyje ar kaime, ir dažnai yra didesnio restoranų tinklo dalis. Restoranai gali būti nuo mažų, šeimai priklausančių įstaigų iki didelių, tarptautinių tinklų.
Restoranų pramonė yra didelis ir įvairus ekonomika. Apskaičiuota, kad vien JAV yra daugiau nei milijonas restoranų, o pramonėje dirba daugiau nei 14 milijonų žmonių. Restoranus galima suskirstyti į kelias kategorijas, įskaitant greitą maistą, kasdienius pietus, puikius pietus ir etninius restoranus.
Greitasis maistas a> restoranai paprastai pasižymi greitu aptarnavimu ir žemomis kainomis. Šiuose restoranuose paprastai tiekiamas ribotas meniu, pavyzdžiui, mėsainiai, bulvytės ir gaivieji gėrimai. Greito maisto restoranai dažnai yra didesnės grandinės dalis ir dažniausiai įsikūrę intensyvaus eismo vietose, pvz., prekybos centruose ir oro uostuose.
Įprastai pavalgyti restoranai dėl jų atpalaiduojančios atmosferos ir vidutinių kainų. Šiuose restoranuose paprastai tiekiamas įvairesnis meniu elementų pasirinkimas nei greitojo maisto restoranuose ir dažnai yra pilnas baras. Įprasti restoranai dažnai yra didesnio tinklo dalis ir dažniausiai įsikūrę prabangesnėse vietose, pvz., miesto centre ir priemiesčiuose.
Puikus restoranai paprastai pasižymi prabangia atmosfera ir didelėmis kainomis. Šiuose restoranuose paprastai patiekiami įvairūs meniu elementai, dažnai yra pilnas baras ir platus vynų sąrašas. Puikūs restoranai dažnai yra didesnio tinklo dalis ir paprastai yra prabangiuose rajonuose, pvz., miesto centre ir priemiesčiuose.
Etniniai restoranai paprastai pasižymi unikalia virtuve ir atmosfera. Šiuose restoranuose paprastai patiekiami įvairūs valgiaraščiai iš tam tikros kultūros ar regiono ir dažnai yra pilnas baras. Etniniai restoranai dažnai yra didesnės grandinės dalis ir dažniausiai įsikūrę įvairesnėse vietose, pavyzdžiui, miestuose ir miesteliuose, kuriuose dirba koledžai.
Restoranų pramonė yra didelis ir įvairus ekonomikos sektorius. . Restoranai gali būti nuo mažų, šeimai priklausančių įstaigų iki didelių, tarptautinių tinklų ir gali būti suskirstyti į kelias kategorijas, įskaitant greitą maistą. , paprasti pietūs, puikūs pietūs ir etniniai restoranai. Restoranai paprastai yra viešose vietose, pavyzdžiui, mieste, miestelyje ar kaime, ir dažnai yra didesnio restoranų tinklo dalis. Restoranų pramonė yra svarbi ekonomikos dalis, teikianti darbo vietų ir pajamų milijonams žmonių.
Restoranas
Atnaujinta
Gruodžio 27, 2022